•  "CYCLADES" Tourist Apartments Federation

 •  ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ "ΚΥΚΛΑΔΕΣ"

  ΕΠΙΣΗΜΗ     ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ


Home Up Ασφάλιση Κοινωνικός Τουρισμός Οχήματα Νόμοι Τιμοκατάλογοι

 

Home
Up
Εργατική Εστία
ΕΟΤ - Γ ηλικίας
ΕΟΤ - 6ημερες
ΟΓΑ

Κοινωνικός Τουρισμός


10/7/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Καταλυμάτων που  επιθυμούν να συμμετέχουν ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Τουρισμός για όλους».

Οι ενδιαφερόμενοι Επιχειρηματίες απαραίτητα πρέπει να έχουν υποβάλλει στην αρμόδια Δ/νση Μελετών & Επενδύσεων του Ε.Ο.Τ. (Τσόχα 7, 11521, Αθήνα), αίτηση / δήλωση συμμετοχής, ιδιόχειρα ή ταχυδρομικά (και όχι με ΦΑΞ), από τις 10-07-2012 μέχρι τις 23-07-2012. Η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης συμμετοχής θα αποδεικνύεται με τη σφραγίδα ταχυδρομείου.

 


9/7/2012

Ξεκινά το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" από τον ΕΟΤ

Οι κάτοχοι των δελτίων 'Τουρισμός για όλους' Εξαήμερων Διακοπών του ΕΟΤ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια, από τον Αύγουστο του 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, ενεργοποιήθηκε  το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ “Τουρισμός για όλους”. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε και αποσκοπεί στην αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, που σύμφωνα με στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.

Το Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε  81.200 άτομα, περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις ) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 και Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1 Οκτωβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013. Στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια  υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.ά.

Το όριο του εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ, για δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ και για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Ο ΕΟΤ έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για τους δικαιούχους του προγράμματος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Ο ΕΟΤ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση ως εξής:
 

 • Ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις: 14,00 ευρώ
 • Ενοικιαζόμενα Δωμάτια / Διαμ/τα ή Οικίσκοι Κατασκηνώσεων: 12,00 ευρώ
 • Κατασκηνώσεις (θέση σκηνής, τροχόσπιτου): 6,00 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα πιστοποιητικά με περιορισμένη ισχύ (πιστοποιητικό πυρασφάλειας, άδεια για τη λειτουργία χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, η επιχείρηση οφείλει να εξασφαλίσει έγκαιρα την ανανέωση του, διαφορετικά και παρ’ ότι ενταγμένη στο πρόγραμμα,  δε θα έχει δικαίωμα να ενοικιάζει δωμάτια στους δικαιούχους του Προγράμματος  μετά τη λήξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.

Παράβαση του παραπάνω εδαφίου θα έχει ως συνέπεια ο ΕΟΤ να μην επιδοτήσει τις επιχειρήσεις για τις διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο μη ισχύος του πιστοποιητικού.

Υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρηματιών που αντικαθιστούν άδειες και σήματα ή οποιοδήποτε άλλο απαιτούμενο δικαιολογητικό δε γίνονται δεκτές και το κατάλυμα δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ’όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Η περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να είναι εντός της χρονικής περιόδου εφαρμογής του Προγράμματος. Η καθορισμένη από την επιχείρηση περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων, η οποία αναφέρεται και στον ηλεκτρονικό κατάλογο, είναι δεσμευτική για το κατάλυμα και  δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή της δηλωμένης στον ΕΟΤ χρονικής περιόδου συμμετοχής του καταλύματος.

Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση του σχετικού Προγράμματος είναι ο πρώτος από τους άμεσους στόχους του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Υλοποιείται για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και εξασφαλίζει διακοπές χαμηλού κόστους σε κοινωνικές ομάδες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Έτσι, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην επιβίωση της συνδεδεμένης με το τουρισμό επιχείρησης.


Παρασκευή, 13.01.2012
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Γνωστοποίηση όρων εφαρμογής του προγράμματος Κ.Τ. έτους 2012 για την ένταξη καταλυμάτων και την ανανέωση συνεργασίας με δήλωση αποδοχής

A. Νέα καταλύματα

1. Την εγκύκλιο για ένταξη στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012, που απυθύνεται στα καταλύματα
2. Την αίτηση ένταξης καταλυμάτων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012
3. Την αίτηση - δήλωση επιλογή υψηλής περιόδου για ένταξη καταλυμάτων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012

Β. Καταλύματα που έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση

1. Την εγκύκλιο για ανανέωση συνεργασίας με δήλωση αποδοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012 που απευθύνεται στα καταλύματα
2. Τη δήλωση αποδοχής για ανανέωση συνεργασίας καταλυμάτων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012
3. Την αίτηση - δήλωση επιλογής υψηλής περιόδου για ανανέωση συνεργασίας καταλυμάτων Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012

Λοιπά έγγραφα συνημμένα στις ανωτέρω εγκυκλίους

4. Την υπεύθυνη δήλωση μη υποβιβασμού κατηγορίας των καταλυμάτων και μη ανάκλησης του Ε.Σ.Λ. προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012
5. Κατάσταση αναγγελιών άφιξης κοινωνικών τουριστών έτους 2012
6. Διαβιβαστικό δελτίων κοινωνικού τουρισμού έτους 2012
7. Συγκεντρωτική κατάσταση κοινωνικών τουριστικών καταλυμάτων έτους 2012
8. Πίνακας των Π.Ε. του Ο.Ε.Ε. για την εξόφληση Δ.Κ.Τ. 2012
 

http://www.oee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=859:-2012-&catid=20:2010-03-19-19-08-05&Itemid=83


Τουρισμός για όλους 2011-2012

Πρόγραμμα 6ήμερων διακοπών

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ καταλυμάτων για τους δικαιούχους του υποπρογράμματος 6ήμερων διακοπών 2011-2012, επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα links:
- link 2
 

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 6ΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ 14.07.2011 ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πρόγραμμα Γ' ηλικίας

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ καταλυμάτων για τους δικαιούχους του υποπρογράμματος Γ' ηλικίας 2011-2012, επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα links:
- link 2


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Τουριστικών  Καταλυμάτων  που  επιθυμούν να συμμετάσχουν  ΣTA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 •  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
 •  ΕΟΤ - ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
 •  ΕΟΤ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - 6ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
 •  ΟΓΑ

  Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑ 25/08/2010
  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
  ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΤΗΛ.210-6422418, ΦΑΞ.210-6429725.
  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ 7, Τ.Κ. 11528 ΙΛΙΣΙΑ.
  Email : seedde98@otenet.gr

  ΠΡΟΣ : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Μελετών και Επενδύσεων
  ΤΜΗΜΑ: Ανάπτυξης Νέων Μορφών Τουρισμού

  ΘΕΜΑ : Καταβολή αποζημιώσεων στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΕΟΤ 2009
  Κύριοι,
  Η διοίκηση της ΣΕΕΔΔΕ δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνικές διαμαρτυρίες από συναδέλφους που δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες που παρείχαν σε δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. για το έτος 2009.
  Ενώ είμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου 2010 και οι συνάδελφοί μας θα πρέπει να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις, με τα αντίστοιχα παραστατικά των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που φιλοξένησαν στην αρμόδια διεύθυνση του οργανισμού σας για την εκταμίευση της οφειλής που προκύπτει από την διαμονή των δικαιούχων του έτους 2010, εκκρεμούν ακόμη οι πληρωμές 2009 με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη ανησυχία και προβληματισμός για την καταβολή από τον ΕΟΤ όλων των οφειλών.
  Ζητάμε την έγκαιρη ενημέρωση μας από την αρμόδια διεύθυνση του οργανισμού σας για το πότε θα εκταμιευθούν οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές του Ε.Ο.Τ. προς τους συναδέλφους μας για να είμαστε και εμείς σε θέση να ενημερώνουμε υπεύθυνα τα μέλη μας.
  Με εκτίμηση,
  Για το Δ.Σ.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

  Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ